Bakan'dan kamu yöneticilerine: Oturduğumuz koltuğun hakkını verelim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2009 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerine seslenerek, "Kamudan maaş alıyoruz, oturduğumuz koltuklar kamu malıdır. Oturduğumuz koltuğun hakkını verelim" dedi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile yapılan toplantıya katılmak üzere Bingöl'e geldi. Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yılmaz, kamu adına karar alan kişiler olarak daha çok çalışmak zorunda olduklarını belirterek, "Halkın verdiği vergilerle maaş alıyoruz, oturduğumuz koltuklar kamu malıdır, oturduğumuz koltuğun hakkını vermemiz lazım" diye konuştu. Sadece kamu yatırımları ile bölgesel kalkınmanın mümkün olmadığını ifade eden Bakan Yılmaz, kalkınmanın sağlanması için kamu ve iş adamlarından oluşan iki temel aktörün önemli görevleri olduğunu vurguladı

Kurum amirlerinin programlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Gerçekten bizim kamu yöneticileri olarak kamu adına karar alan kişiler olarak şunun farkında olmamız lazım. Bizim burada olmamızı sağlayan halkımızdır. Onların verdiği vergilerle burada oturuyoruz. Bingöl bir süre gerçekten hizmet görmemiş, sıkıntılar yaşamış bir yer, ama bizim hükümetimiz zamanında çok güzel hizmetler almıştır. Bir çok çalışmalar yapılmıştır. Fakat bunlar yeterli değildir. Daha fazla işler yapılması gerekiyor. Burada iki temel aktör var. Bir tarafta kamu idarecileri var diğer tarafta toplum ve özellikle iş adamları var. İki tarafa da önemli sorumluluklar düşüyor. Bir defa her kurum amirinin programlı olarak hizmet etmesi gerekiyor. Halkın talep ve beklentilerine yanıt vermeleri gerekir. Hükümet olarak da başından beri halkın talep ve beklentilerine uygun hareket eden bir hükümetiz. Kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri olmalıdır kurum amirlerinin. Hedefi olmayan kurum amirinin başarılı olması mümkün değildir. Hepimiz kamudan maaş alıyoruz ve oturduğumuz koltuklar bu halkın malıdır. Herkes geçicidir kimse kalıcı değildir. Burada herkesin bunun hakkını vermesi lazım. Kendimizi toplumun dışında, üstünde görmememiz lazım. Toplumun yanında ve içinde görmemiz lazım ve bu topluma hizmet etmemiz lazım. Oturduğumuz koltukların hakkını vermemiz lazım.''

"Kurumlarımızın tek tek yapması gerektiği işler var bunun haricinde birde birlikte yapmaları gereken işler var bunlara koordinasyon diyoruz" diyen Bakan Yılmaz, "Koordinasyon hadisesinde de çok zayıf bir halka var. Yeteri koordinasyonu yapamıyoruz. Kamu yönetimi bir bütündür. Kurum idarecileri de takım şeklinde çalışmalıdır. İşbirliği ile toplam performansı yükseltmek gerekir. Bu halka en iyisini nasıl yaparız bunun hesaplarını yapıp buna göre hizmet yapmamız lazım'' şeklinde konuştu.

Bu sene ihale edilmesi beklenen Bingöl Havaalanı yapım işinin kamulaştırma engeline takıldığını söyleyen Bakan Yılmaz, "5 yıl gibi kısa sürede üniversiteyi hak ettiği yere getireceğiz. Duble yollarımız devam ediyor. Havaalanı ile ilgili ek ödenek verilmişti bir de kamulaştırma çıktı. Onu içinde de bir ödenek verdik ve ödenek problemi kalmadı. Fakat teknik hazırlıklar sürüyor. Temmuz'da ihalesi yapılacak deniyordu ama teknik çalışmalar bitmedi henüz. Bu yıl içinde ihalemiz bitecektir.'' diyerek sözlerini bitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber